PRESSINBJUDAN TILL IDÉTÄVLING I ALBY

PITCHPEPPEN ÄR IGÅNG!
1 December, 2016
ÅTTA FÖRÄNDRANDE IDÉER PÅ 48 TIMMAR
7 December, 2016

Pressinbjudan:

Hur många gånger har du varit i Botkyrka? Vad får du för associationer när vi säger “kom och träffa ett gäng ungdomar i Alby?”

Tänker du att du än en gång ska åka ut och skriva om att det brinner bilar i förorten? Eller inser du, precis som vi, att det finns en helt annan story att berätta? Att det är här du kommer att få möta framtidens främsta entreprenörer och ledare?

Under den 2-4 december har du möjligheten att träffa några av Sveriges främsta unga talanger, och inspireras av deras samhällsförbättrande idéer. Då samlas nämligen ett gäng 15-20-åringar för att tävla i bästa idén som förändrar lokalsamhället och som det går att tjäna cash på!

Vad sägs till exempel om Gainzfabriken; ett Tough Viking-koncept som äger rum i Fittja för att locka besökare från hela Stor-Stockholm att träna, få ta del av den vackra naturen i Fittja och ett avslutande kulturevent för att lyfta unga talanger från Botkyrka?

Vi tycker det är dags att utmana bilden av förorten som en plats för våld och otrygghet. Vill du vara med och lyfta fram en helt annan sida? Var med och visa upp de unga som sitter på lösningarna för hur deras områden ska lyftas. Slå oss en pling, kom ut till Alby och få en inspirationsboost du kan leva länge på i vintermörkret!

The Good Talents identifierar, stärker och lyfter unga talanger vars kapacitet och resurser ännu inte har synliggjorts. Vi driver ledarskaps- och samhällsentreprenörsprogram i områden där det finns en enorm outnyttjad potential – samtidigt som arbetslösheten är hög. Deltagarna skapar egna projekt- och affärsidéer som löser lokala utmaningar. I samarbete med Botkyrka kommun driver vi programmet Expedition Botkyrka.

När? Var? Hur?

Fredag den 2:a kl 17.00: Tävlingen kickar igång på Subtopia i Alby

Lördag den 3:e klockan 13.00 – 18.00: Rådgivarsessioner med experter som coachar ungdomarna, däribland Jakob Johansson från Gleechi (vinnare av årets Super Start up 2015), Martin Melander, Business Performance Director på Nordic Choice Hotels, Frida Siwe, CFO på Norrsken Foundation.

Söndag den 4:e klockan 14.00 pitchar deltagarna sina idéer för jury och publik. Tävlingen avslutas med mingel för deltagare, jury, familj och, samarbetspartners.

Plats: Samtliga moment genomförs på Subtopia, Rotemannavägen 10, Alby. http://www.subtopia.se/kontakt/hitta-hit/

Kontakt:

Gayathri Rathinavelu,
medgrundare, The Good Talents
gayathri@thegoodtalents.com

070 764 05 14

Sandra Kinnaman Nordström,
medgrundare, The Good Talents
sandra@thegoodtalents.com
070 793 66 99