LANSERING AV NYTT LEDARSKAPSPROGRAM

ÅTTA FÖRÄNDRANDE IDÉER PÅ 48 TIMMAR
7 December, 2016
MENTORER SÖKES TILL UNGA TALANGER
3 February, 2017

The Good Talents lanserar ett nytt gränsöverskridande ledarskapsprogram

Vi kan stolt meddela att vi 2017 lanserar ett nytt ledarskapsprogram som syftar till att sammanföra ensamkommande ungdomar med vuxna från arbetslivet och unga från lokalsamhället. I programmet får de unga deltagarna utforska och synliggöra sina styrkor och talanger och träffa inspirerande möjliggörare från lokala arbetsplatser. Vi erbjuder även företag möjligheten att fördjupa sig inom interkulturell förståelse, samt få tillgång till en talangfull målgrupp de sällan kommer i kontakt med.

Programmet syftar till att skapa kraftfulla och oväntade möten för att uppmuntra till gemenskap och interkulturell förståelse, samt att bredda nätverk och synliggöra samarbets- och framtidsmöjligheter.

Peel_161021_6336

LOKAL KRAFTSAMLING

Ledarskapsprogrammet riktar sig till ungdomar med olika bakgrund och livssituationer som får en utbildning i självledarskap och entreprenörskap. De matchas med vuxna möjliggörare på ett inspirerande lokalt företag som ger ungdomarna en aktuell utmaning att lösa. Samtliga deltagare utbildas i interkulturellt ledarskap och får möjligheten att lyfta fram sina styrkor och talanger.HT2_16_Bild_23

Företagen som deltar får en introduktion till interkulturellt ledarskap, möjliggörande mentorskap och en kreativ workshop kring en utmaning som företaget står inför.

 

VARFÖR DETTA NYA PROGRAM?

Under 2015 sökte 35 369 ensamkommande barn asyl i Sverige, vilket motsvarade 40% av alla registrerade inom EU. Under 2016 var handläggningstiden för nyanlända beräknad till över 12 månader och nu i början av 2017 är det fortfarande många ensamma barn och unga som lever i ovisshet i väntan på besked, eller som överklagat sina utvisningar. Denna period av väntan är mycket påfrestande, och tillgången till nätverk och meningsfull sysselsättning är knapp.

Vi tror att sådana här möten, kombinerat med ledarskapsträning kommer att leda Sverige framåt för att visa hur ett interkulturellt samhälle ser ut och leds i praktiken.

Efter enastående resultat från våra andra program tillämpar vi nu våra insikter för att skapa meningsfulla möten mellan ensamkommande ungdomar, unga från lokalsamhället och vuxna möjliggörare. Vi skapar en flersidig läroprocess inom interkulturellt ledarskap och möjliggör för deltagarna att utforska vilka möjligheter som finns i samhället samt vilka resurser deltagarna själva sitter på.

PILOT: Programmet startar som en pilot i Bromölla kommun i Skåne och i Nacka kommun i Stockholm, och kommer att genomföras mellan januari – mars.

Om du vill engagera dig på något sätt eller veta mer, kontakta någon av våra projektledare:

Nacka:
Marlene Wåhlstedt
marlene@thegoodtalents.com

Bromölla:
Lakshmi Freier
lakshmi@thegoodtalents.com