MENTORER SÖKES TILL UNGA TALANGER

LANSERING AV NYTT LEDARSKAPSPROGRAM
12 January, 2017
EN PERFEKT MATCH MELLAN MENTOR OCH ADEPT
1 March, 2017

Under hösten 2016 gick ett grymt gäng Botkyrkaungdomar i åldern 15-21 fyra helgutbildningar för att lära sig om ledarskap, kreativitet, hållbarhet, grupprocesser och innovation. De deltog i en tävling under 48 intensiva timmar där de utvecklade idéer som bidrar till att löser någon eller några av Botkyrkas hållbarhetsutmaningar. Nu söker vi mentorer som kan stötta deras vidare utveckling under våren.

“För mig utgjorde mentorskapet en trygghet; det försäkrade mig om att jag hade ett fortsatt stöd även efter tävlingen. Man var lugn då man visste att det fanns någon där som man kunde vända sig till, när som helst, angående vad som helst! ”
– Alaa Ahmed, medgrundare av Studieskeppet och vinnare av 48-timmarsidétävlingen 2015.

Jessika Kjellgren, Alaa Ahmed och Kimberly Cartes

Jessika Kjellgren, Alaa Ahmed och Kimberly Cartes

Varje lag om två eller tre ungdomar matchas ihop med två mentorer som delar på mentorskapet, och varje ungdom som tävlade individuellt matchas med en mentor. Mentorskapet utgår från de behov ungdomarna har för att fortsätta sin utveckling. En del av ungdomarna vill få stöd med att förverkliga den samhällsförbättrande idén de tävlade med, och en del av ungdomarna vill få hjälp och stöd med att söka sommarjobb (vilket kan inkludera att titta på CV, tipsa om möjliga sommarjobbsplatser samt att använda sitt eget nätverk för att möjliggöra möten med potentiella arbetsgivare) och att bestämma vad de vill göra efter studenten.

Mentorsprogrammet bygger på tre kvällsträffar, kl. 18-20 den 23 februari, 22 mars och den 25 april på olika platser i Stockholm. Den första träffen sker på Norrsken House (Birger Jarlsgatan 57). Träffarna hålls av ledare från The Good Talents och varje träff har ett specifikt tema, där interaktiva övningar blandas med tid för eget arbete.

Den 14 februari kl. 7.30-10.30 hålls en förberedande utbildning för mentorer i en lokal i Gamla stan. Utbildningen ger en introduktion till coachning, mångfald och mentorskap. Detta är ett unikt tillfälle att fördjupa sin förståelse för ungdomarnas livssituation, samt makten man har att stötta en ung talang i livet.

Madiha Saeed och Simon Ghebremikael

Madiha Saeed och Simon Ghebremikael

Citat från tidigare mentorer:

“Inspirerande att få komma i kontakt med personer/ungdomar man annars inte kommer i kontakt med. Härligt att känna att man kan vara till stöd för någon annan. Bra med lättsamma träffar där det finns en struktur men där man samtidigt får fria händer att utnyttja tiden som man vill.”

“Jag har lärt mig mycket av dem och är förvånad över hur drivna de var. Jag har fått en mer positiv bild av Botkyrka och potentialen som finns där.”

Missa inte chansen att få lära känna engagerade och drivna unga talanger, att vara en inspiration och ett stöd för dem samtidigt som du själv får en massa inspiration tillbaka. Anmäl ditt intresse för att vara mentor HÄR.

Om du har några frågor eller vill veta mer, skriv till Emilia på emilia@thegoodtalents.com.