EN PERFEKT MATCH MELLAN MENTOR OCH ADEPT

MENTORER SÖKES TILL UNGA TALANGER
3 February, 2017
BLI THE GOOD TALENTS NYA KOMMUNIKATÖR
2 March, 2017

I förra veckan träffade ungdomarna i The Good Talents Botkyrka (Expedition Botkyrka) sina mentorer för första gången. Det var många fina möten som uppstod, och flera av paren bestämde sig för att träffas snart igen, före vår nästa mentorsträff. Yannick Porter från Fantastic Studios ska t.ex. ta med sin adept Amin Hammami på klättring och Sleman Fadel från PwC har bjudit in Morteza Gholami på lunch på hans kontor i veckan.

Även Rebecka Carlsson, grundare av Gigafood, och Hiba Al Karawi klickade första gången de träffades. Så här säger Hiba om deras första möte:
“Min mentor presenterade sig själv för mig, skakade hand och jag kände klicket på en gång! Det var bokstavligen som att jag såg min personHiba Al Karawilighet i henne. Min första tanke var att Vanessa och Emilia verkligen matchat mig med den rätta mentorn… och de gjorde det till 100% rätt! Jag typ skratta. Det var ju jag som bestämde mig för att ge det största leendet jag hade, först! Men hon hann innan mig och hennes utstrålning gav mig alla positiva tankar på en gång! Jag ba, det hääär kommer gå fett bra, haha! Vi delade tankar och livserfarenhet så fort vi satte oss ner och det kändes ännu mer som att jag träffat min mentor tidigare. Jag känner lättnad över att Rebecka lyssnade på mig. Hon gav mig förtroendet över att jag kan leverera mer än vad jag tror att jag kan och för mig betyder det mycket! Hype!”

Rebecka fick också ett bra första intryck av Hiba:Rebecka Carlsson
“Jag hade hört att jag och min adept skulle vara perfect match men blev ändå positivt överväldigad! Vi fick i uppgift att definiera mål för mentorskapet men det blev så mycket mer än så. Samtalet gick snabbt på djupet och vi pratade om vad som är viktigt i livet just nu. Jag hörde Hiba (Queen Hiba!) säga kloka ord som gick rakt in och som jag insåg att jag själv verkligen behöver höra just nu. Jag gick hem med en tacksam känsla, både över att ha fått träffa en så fantastisk och klok person och över att själv fått bli påfylld av mer energi och visdom. Jag ser fram emot att fortsätta ses och att göra vad jag kan för att dela med mig av mina erfarenheter och insikter från livet hittills.”

Mentorskapsprogrammet i Botkyrka har med andra ord kickat igång på bästa sätt! Nu kan vi bara vänta med spänning på att få se hur alla fina relationer fortsätter att utvecklas, och hur fler möjligheter skapas, för både ungdomar och mentorer.