PROJEKTKOORDINATOR TILL BANBRYTANDE SATSNING FÖR ENSAMKOMMANDE
18 September, 2017
The Good Talents workshop Botkyrka
WORKSHOP MED NÄRINGSLIV, KOMMUN & UNGDOMAR
9 November, 2017

Hösten 2017 händer storslagna saker på The Good Talents. Vi är inne i en process där vi expanderar samtidigt som vi fördjupar vårt engagemang runt ensamkommande ungdomar från Afghanistan. Vår medgrundare Gayathri Rathinavelu har blivit rekryterad av Reach for Change och är programansvarig för deras unika inkubator Innovation for Integration som på ett helt nytt sätt samlar och utvecklar idéer som skapar integration för ensamkommande barn och unga. Gayathri fortsätter att vara aktiv styrelseordförande i The Good Talents och fokuserar bland annat på organisationsutveckling.

– Reach for Change och The Good Talents har samma mål; att ensamkommande ungdomar ska ha samma möjligheter som de som fötts i Sverige. Det är också en fråga jag brinner för som person. Att få den här chansen att fördjupa mig och använda mina erfarenheter av att starta och bygga sociala företag till att stötta sociala innovationer och hjälpa dem att växa och nå ut med sin verksamheter till flera unga ensamkommande är fantastiskt, säger Gayathri Rathinavelu

– Min och Gayathris gemensamma resa som entreprenörer baseras på en långsiktig vision med plats för både The Good Talents och oss som individer att utvecklas, fördjupa oss och lära mer. Genom att ta till vara på och se våra individuella mål och drömmar skapar vi bättre förutsättningar för The Good Talents nu och i framtiden, därför är det viktigt att vi tar tillfällen att utforska de frågor som ligger var och en av oss nära hjärtat – tillsammans med andra organisationer, säger vår medgrundare Sandra Kinnaman.

The Good Talents tar nu ”examen” hos Reach for Change i den inkubator som stöder alla sociala innovationer för barn och unga i Sverige och blir en del av satsningen som Reach for Change gör runt innovation för integration. Vi kommer att behålla vår kontaktperson på Reach for Change Nina Miller medan Gayathri kommer arbeta med övriga organisationer i integrationsarbetet. Samtidigt som detta lanserar vi två nya program i Nacka och Skåne Nordost där vi engagerar unga ensamkommande, unga från orten, företag (till exempel Stena Fastigheter), och politiker. Stay tuned!