The Good Talents workshop Botkyrka
WORKSHOP MED NÄRINGSLIV, KOMMUN & UNGDOMAR
9 November, 2017
The Good Talents Nacka
PROCESSLEDARE TILL UNIKT PROGRAM I SKÅNE
14 December, 2017

En dryg vecka sedan träffade årets deltagare i The Good Talents Botkyrka ett engagerat gäng rådgivare på Subtopia i Alby. Dagen började med en frukost för deltagarna i programmet och de fick sedan ta fram affärsmodeller och utveckla sina ideér. När det var dags för lunch anslöt rådgivarna till workshopen och därefter var det dags för en presentationsrunda för att lära känna varandra. Deltagarna parades ihop med rådgivare och fick sedan sitta ner tillsammans för att brainstorma och prata om sina idéer. I dessa samtal bidrog rådgivarna med sina kunskaper och erfarenheter.

Abdi, Johanna och Tezcan

Abdigani Abdi till vänster i bild är tidigare deltagare i The Good Talents och var en av lördagens rådgivare. Han driver nu sitt eget företag Multicoach, där de tre huvuddelar är trygghet, träning och tävling. Visionen är att skapa ett samhälle för barn, ungdomar och vuxna där de kan vara trygga i sig själva och andra både på land och i vatten. Han vill även motivera till en hälsosammare vardag och jobba för att unga ska utveckla sitt intresse och sin passion.

– Jag började i The Good Talents på grund av pitchtävlingen då jag är en tävlingsmänniska. Man kunde vinna 10 000 kr och pitcha inför jury så det lät spännande eftersom jag aldrig hade gjort det tidigare.

– Det som fick mig driva vidare företaget var att jag redan hade startat innan jag kom till The Good Talents idétävling och sedan fick jag hjälp att utveckla min idé som jag redan hade. Då det vart enklare att fortsätta. Jag vann inte tävlingen och det gav mig mer vilja att fortsätta. Det är inte över förrän jag verkligen vinner med min idé så att den kan fortsätta utvecklas och växa utan mig!

Jonathan

Jonathan Melin, 19 år, är en av årets deltagare i The Good Talents och är en av de som fick sitta och diskutera kring sin idé med Abdi. Jonathan har en vision om att skapa en tryggare miljö i skolan genom att låta eleverna vara delaktiga och agera förebilder, och på så sätt skapa relationer mellan elever och en tryggare miljö på främst rasterna. Jonathans idé föddes i The Good Talents, men han visste redan innan att han ville jobba med något inom skolan.

– The Good Talents är ett bra hjälpmedel för att utveckla sina idéer. Man kan se det lite som en utbildning då man får öva både ledarskap och entreprenörskap. Det är också ett väldigt bra sätt att skapa kontakter och verktyg inför arbetslivet.

Om du också vill få chansen att träffa deltagarna som rådgivare och bidra till deras idéutveckling med dina erfarenheter och kunskaper finns det en till chans under vår idétävling, på eftermiddagen den 2 december. Anmäl ditt intresse här.