SÖKES: ENGAGERAD PROJEKTLEDARE
17 October, 2018
TIDIGARE DELTAGARE UTBILDAS I TRAIN THE TRAINER
24 May, 2019

Vi söker en kommunikatör som vill lyfta och synliggöra unga talanger som vanligtvis inte synliggörs.

The Good Talents är en social startup som arbetar med att identifiera och synliggöra unga talanger i utsatta livssituationer och områden. Vårt mål är att alla unga ska ha samma möjligheter att lyckas, oberoende av var de är uppvuxna eller har sitt ursprung.

Vi driver program i ledarskap och socialt entreprenörskap, där unga stärker sin självkänsla och sitt självförtroende, får möjlighet att utforska sin fulla potential och får tillgång till att bredda sina yrkesnätverk. Vi riktar oss också till näringsliv och offentlig sektor med utbildningar, workshops och andra erbjudanden som syftar till att möta och lära känna ungdomar de vanligtvis inte har kontaktvägar till.

Vi söker nu en kommunikatör som kan synliggöra den positiva samhällsförändring vi skapar genom att sprida berättelser om ungdomarna som deltar i vår verksamhet och som kan stötta vår säljverksamhet genom att skapa proffsigt och engagerande säljmaterial.

Arbetsuppgifterna är att:

 • Skapa säljande kommunikation. Du kommer tillsammans med verksamhetschef, partneransvarig och metodansvarig att ta fram och formulera säljande kommunikation till befintliga och potentiella partners. Det innefattar både digitalt och fysiskt säljmaterial, texter på hemsidan samt säljpitchar i powerpoint/keynote.
 • Fylla våra sociala medier med engagerande content. Vi gör en massa roliga saker och skapar kontinuerligt positiva samhällseffekter, och det kommer du att kommunicera ut genom våra sociala medie-kanaler: Facebook, Instagram och LinkedIn. I vissa kanaler riktar vi oss mer mot näringsliv och kommun, och i andra snarare mot ungdomar i områdena där vi verkar.
 • Ta fram ett nyhetsbrev. Till hösten kommer vi att starta ett nyhetsbrev för att kommunicera direkt till befintliga och potentiella partners och andra intressenter. Du kommer att vara ansvarig för att konceptualisera nyhetsbrevet, skriva och skicka ut det samt löpande utvärdera och förbättra det.
 • Hjälpa till med ansökningar och rapporter. Varje år skriver vi ett antal projektansökningar och -rapporter, rapporter till kunduppdrag och en större Social Impact Report. Din roll kommer att vara att skriva vissa och kvalitetssäkra en stor del av dessa texter.
 • Skriva pressmeddelanden. Vid de större aktiviteterna i våra program samt vissa större milstolpar i organisationen kommer du att skriva pressmeddelanden.
 • Göra enklare formgivning. Det är en bonus om du kan jobba med enklare formgivning av sälj- och utbildningsmaterial.

Passar den här tjänsten dig? Vi söker dig som:

 • Drivs av att jobba för viktig samhällsförändring. Det övergripande syftet med vår verksamhet är att få ungdomar att ta makt och ägarskap över sina liv, sina idéer och sin framtid. Allt vi gör, inklusive vårt kommunikationsarbete, behöver genomsyras av den drivkraften.
 • Har kunskap om strategiskt kommunikationsarbete. Som vår enda kommunikatör är det viktigt att du kan se helheten av organisationens behov inom kommunikation.
 • Kan skriva målgrupps- och kanalanpassade texter. Ditt arbete kommer att bestå av att skriva olika typer av texter för olika kanaler och olika målgrupper, inklusive ungdomar och beslutsfattare i näringsliv, kommun och olika finansiärer.
 • Vågar vara nytänkande och utmana. Vi vill våga bryta normer och inte bara göra “business as usual”, och det ska speglas i vår kommunikation. Vår tonalitet ska också vara personlig, äkta och trovärdig.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att jobba med säljande texter.
 • Kunskaper inom design och formgivning.
 • Erfarenhet av att jobba med PR.

Vad vi erbjuder
Vi är ett positivt och engagerat team som lägger stor vikt vid vår medarbetarutveckling. Vi är starkt värderingsdrivna där medarbetarnas välmående och den större samhällsförändringen är vår främsta kompass. Hos oss får du stor möjlighet att utvecklas som individ och dina tankar och idéer får ta stor plats. Vi är en liten organisation i tillväxtfas och hela teamets bidrag till organisationens utveckling och värdegrund är av stor vikt. Vi är anpassningsbara efter dina behov och månar om att våra medarbetare känner att de får utforska och utveckla sin potential.

Praktiskt
Tjänsten är 50-75% med tillträde i augusti 2019. Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning till 31 januari 2020, med god möjlighet till förlängning.

Arbetsplats
I Gamla stan och på Subtopia i Alby.

Ansökan
Vill du vara med och göra skillnad i samhället för unga och samtidigt ge dig ut på en utvecklande resa? Ansök senast 2 maj genom att skicka CV och personligt brev till Emilia Wiik på emilia@thegoodtalents.com. På samma mejladress ställer du eventuella frågor du har om tjänsten. Vi ser fram emot din ansökan!