TIDIGARE DELTAGARE UTBILDAS I TRAIN THE TRAINER

SÖKES: KOMMUNIKATÖR SOM VILL GÖRA SKILLNAD
10 April, 2019
SÖKES: ENGAGERAD PROCESSLEDARE MED PARTNERANSVAR
7 June, 2019

Train the Trainer är namnet på den processledarutbildning som vi på The Good Talents hållit under tre majdagar. Dessa dagar har vi varit ett gäng bestående av av utbildare och anställda från The Good Talents kansli och flera tidigare deltagare, varav några ska komma att hålla i Summer Talents.

Amin Hammami och Maryem Kibar som ska processleda Summer Talents sommaren 2019.

Amin Hammami gick The Good Talents sommarprogram Summer Talents 2016 och fortsatte sedan i helårsprogrammet. Idag, tre år senare, står han inför uppgiften att själv leda Summer Talents, tillsammans med tidigare deltagaren Meryem Kibar.

“Jag frågade Sandra (medgrundare av The Good Talents) om det fanns någon möjlighet för mig att vara med under Summer Talents och på den vägen är det. Det ska bli så spännande att få lämna deltagarrollen och själv få hålla i programmet! Det kommer att vara utmanande, men jag kommer att göra mitt bästa och jag ser fram emot erfarenheterna och att få tillämpa allt jag lär mig under utbildningen. Såhär efter första utbildningsdagen känner jag mig taggad på att fortsätta lära mig!”

 


Marshmallow Challenge, en övning som bygger på samarbete och testar gruppmedlemmarnas roller.

En stor del av Train the Trainer går ut på att lära sig genom att själv få uppleva och reflektera kring praktiska övningar. Under utbildningen fick samtliga deltagare leda minst en övning från The Good Talents metodbok, för att sedan själv få reflektera över övningen och få feedback från de andra deltagarna.

Maria Gavra är en av de tidigare deltagarna från The Good Talents program som var med under utbildningsdagarna i Alby.

“Sista utbildningsdagen fick jag hålla i en övning som heter Krokodilfloden. Det innebar att leda de åtta andra deltagarna genom en samarbetsövning där problemlösning och teambuilding står i fokus. Poängen är att skapa starkare och tryggare grupper. Jag tycker att det var väldigt kul att förbereda, dels det praktiska men också att förbereda en story; jag älskar teater och tycker att storytelling är väldigt roligt! En av de grejerna jag tar med mig från utbildningen är hur viktigt det är att ‘lead by example’, att ge det man vill ha tillbaka, att vara medveten om att du också måste leda dig själv och se det som en viktig princip. Du måste kunna leda dig själv och hålla koll på din egen process för att kunna processleda en grupp.”

Madiha Saeed och Sarah Sallami reflekterar.

Train the Trainer blev en fantastiskt lyckad utbildning som resulterat i både skratt, insiktsfulla reflektioner och erfarenheter och vi är så glada över att ha ett så peppat gäng att räkna med!

Stort tack till Emilia Wiik (verksamhetschef) och Sandra Kinnaman Nordström (medgrundare och ansvarig metodutvecklare) som förberedde och processledde hela utbildningen och skapade ramverket för tre fantastiska och lärorika dagar!

Hela gänget med diplom!