SÖKES: PRAKTIKANT INOM PROJEKTLEDNING

SÖKES: ENGAGERAD PROCESSLEDARE MED PARTNERANSVAR
7 June, 2019
ÅRET VI LÄMNAR BAKOM OSS
30 March, 2020

Vi söker en projektledarpraktikant som brinner för att se unga utvecklas och vill göra samhället mer hållbart och inkluderande.

Om The Good Talents

The Good Talents är en social startup som arbetar med att identifiera och synliggöra unga talanger som annars tenderar att bli förbisedda. Vårt mål är att alla unga ska ha samma möjligheter att lyckas, oberoende av var de är uppvuxna eller har sitt ursprung.

Vi driver program i ledarskap och socialt entreprenörskap, där unga stärker sin självkänsla och sitt självförtroende, får möjlighet att utforska sin fulla potential och får tillgång till att bredda sina yrkesnätverk. I programmen skapar deltagarna egna projekt- och affärsidéer som löser lokala utmaningar, och får utforska sitt ledarskap genom övning. Våra utbildningar utgår ifrån en upplevelsebaserad pedagogik. Det innebär att deltagarna först får vara med om en upplevelse och sedan dra kunskap, lärdomar och insikter ur upplevelsen. Representanter från näringsliv, civilsamhälle och offentlig sektor deltar som coacher, mentorer och jurymedlemmar i våra program.

Vi har funnits i Botkyrka sedan 2012 och i Nacka sedan 2017. Programmet i Botkyrka startar i september med träffar på vissa helger under hösten och en stor idétävling i början av december. Programmet i Nacka, där både etablerade och nyanlända unga deltar, kommer främst pågå under höstlovet. Deltagarna i båda programmen är 15-25 år gamla.

Utöver dessa program har vi även ett talangnätverk för de unga som deltagit i något av våra program sedan starten, där de får möjlighet att vidareutbildas inom våra metoder, fortsätta sin personlig utveckling och delta på nätverksträffar. Vi riktar oss också till näringsliv och offentlig sektor med utbildningar, workshops och andra erbjudanden som syftar till att möta och lära känna ungdomar de vanligtvis inte har kontaktvägar till.

Vad innebär det att vara projektledarpraktikant hos oss?

Vi söker en driven, organiserad och ansvarstagande praktikant som i nära samarbete med vår projektledare kommer att koordinera våra träffar, workshops, idétävlingar och andra events under hösten 2019. Under praktiken kommer du att få delta på träffar och events, få lära känna deltagarna och följa och stötta dem i deras utveckling genom programmen. I praktiktjänsten ingår att:

 • Assistera projektledaren med praktiska förberedelser kring träffarna, såsom att förbereda material, fixa lunch och fika samt förbereda lokalerna
 • Kommunicera med och koordinera deltagarna i programmet inför träffarna, och i vissa fall att coacha och stötta dem under träffarna
 • Hjälpa till med viss kontorsadministration
 • Söka sponsring till vissa events i programmen
 • Göra uppdateringar i sociala medier

Passar du för praktiken? Vi söker dig som:

 • Brinner för att skapa förändring i samhället och tycker om att jobba med ungdomar
 • Vill lära dig om projektledning och socialt entreprenörskap
 • Är kommunikativ och trivs med att jobba i team med andra personer
 • Är strukturerad och tycker om att jobba med flera olika uppgifter
 • Tar ansvar för dina uppgifter och får saker att hända
 • Tycker om att lösa utmaningar som uppstår på vägen

Det är meriterande om du:

 • Är uppvuxen i eller har ett nätverk i Botkyrka eller Nacka

Vad vi erbjuder
Vi är ett positivt och engagerat team som lägger stor vikt vid vår interna ledarskaps- och medarbetarutveckling. Vi är starkt värderingsdrivna där medarbetarnas välmående och den större samhällsförändringen är vår främsta kompass. Hos oss får du stor möjlighet att utvecklas som individ, vi månar om att våra medarbetare känner att de får utforska och utveckla sin potential. Som praktikant kommer du att jobba nära flera av teamets medarbetare och få stor insikt i hur en social startup jobbar. Du har även möjlighet att påverka praktiken genom att själv komma med önskemål om vad du vill lära dig mer om.

Praktisk information:

 • Omfattning för praktiken är flexibel men bör vara på minst 50%. Praktiken kan pågå hela höstterminen eller en kortare period, dock inte mindre än 12 veckor.
 • Du kommer att arbeta från våra kontor i Alby och Gamla Stan.
 • Du behöver vara tillgänglig under helger då våra utbildningsträffar ofta sker under lördagar och söndagar.
 • Tjänsten är inte arvoderad.

Vill du vara med och göra skillnad för unga och samtidigt lära dig om projektledning? Skicka in din ansökan idag genom att skicka ditt CV och personliga brev till gabriella@thegoodtalents.com. Intervjuer sker löpande.