The Good Talents söker ny verksamhetschef
1 December, 2020
The Good Talents söker en workshopledare med teamansvar
15 April, 2021

Årets stora idétävling är nu igång! 6 grupper av unga talanger i Botkyrka utvecklar kreativa och nytänkande idéer för att lösa lokala hållbarhetsutmaningar.

Idétävlingen är ett årligt återkommande event som en del av Botkyrka talents – ett program i ledarskap och socialt entreprenörskap för unga i Botkyrka. I programmet utmanar deltagarna sig själva och får nya kunskaper och färdigheter som är värdefulla för framtiden.

Vårt bästa minne från Botkyrka talents är att ha fått träffa nya människor, fått nya kontakter ovh ha lärt oss mycket!” – Xanlar, Kemal, Moneka, Adyan och Maria som utvecklat idén Instaförmedlingen.

Det bästa med Botkyrka talents har varit allt. Vi har skrattat så mycket. Jag minns när jag var stressad inför coachningen, men istället för att stressa gjorde coacherna så att vi hade roligt och skrattade” – Imaan som utvecklat idén Let’s talk about it.

Under tävlingen utvecklar deltagarna egna idéer för att lösa kommunens hållbarhetsutmaningar – och för att göra sitt lokalsamhälle lite bättre. Idéerna pitchas genom kreativt content på egenskapade Instagramkonton.

Idétävlingens tre vinnare utses av en viktig jury. I år består juryn av Ebba Östlin (kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun) Pearl Mody (vinnare i förra årets idétävling), Helena Thybell (generalsekreterare på Rädda barnen) och Mahamud Osman (head of Diversity & Inclusion på Nent Group).

De flesta som sysslar med politik gör det för att man vill vara med att bygga ett starkare samhälle. Jag tillhör den kategorin sedan en ung ålder, och vet hur mycket viktiga idéer som växer fram hos unga. Dem måste vi ta vara på. Därför tycker jag att det är enormt kul och ära att få vara med i juryn.” – Ebba Östlin

Idétävlingen pågår under 48 timmar, och avslutas den 4 februari kl 16:00. Spana in alla idéer här!